Mon. Oct 7th, 2024

365 Gün Sonra Gazze Trajedisi: Acılar Hâlâ Tazeliğini Koruyor

By Haberyaz Oct7,2024

365 Gün Sonra Gazze Trajedisi: Acılar Hâlâ Tazeliğini Koruyor

Bugün 7 Ekim; Gazze’de yaşanan trajik olayın üzerinden tam bir yıl geçti. Bir yıl önce, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 50.000 kişi hayatını kaybetti. Gazze’deki hastaneler, ibadethaneler ve okullar gibi temel yaşam alanları artık yok.

Bu trajedisinin ardından birçok gazeteci, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve barış elçisi de hayatını kaybetti. Gazze, Filistin toprakları ve hatta Lübnan’da masum sivillerin ölümü, sadece bireysel kayıplar değil, insanlığa hizmet etmeyi amaçlayan uluslararası kurumların da kaybı anlamına geliyor. Bu olay, insanlığın geleceğine dair umutların da büyük ölçüde kaybolduğunu gösteriyor.

Katil İsrail hükümetinin 7 Ekim’den bu yana katlettiği on binlerce insanı anarken, Gazze, Filistin ve Lübnan’daki mağdur insanlara en derin taziyelerimizi iletmek önemlidir. İsrail’in uzun yıllardır sürdürdüğü soykırım, işgal ve istila politikalarının sona ermesi gerektiği vurgulanmalıdır. İsrail’in bu soykırımın bedelini er ya da geç ödemesi gerektiği belirtiliyor. Tarihte Hitler’in insanlığın ortak mücadelesiyle durdurulduğu gibi, Netanyahu ve hükümeti de aynı şekilde durdurulmalıdır. Gazze soykırımının hesabının sorulmadığı bir dünya, huzura kavuşamayacaktır.

Türkiye ise her koşulda İsrail hükümetine karşı durmaya ve dünyayı da bu onurlu duruşa çağırmaya devam edecektir.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *