Fri. Sep 20th, 2024

Bakan Yerlikaya: Ağrı ve Batman’da 5 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

By Haberyaz Jun20,2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıkladı: “Ağrı ve Batman kırsalındaki ‘BOZDOĞAN-43’ operasyonlarında, kırmızı kategoride aranan 1, turuncu kategoride aranan 3 olmak üzere, toplam 5 terörist etkisiz hale getirildi.”

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi kırsalı ile Batman’ın Hasankeyf ilçesi Palamut Köyü kırsalında gerçekleştirilen operasyonlarda, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı’nın koordinesi ile operasyonlar yürütüldü. Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları, ATAK taarruz helikopterleri ve J-SİHA desteğinde Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando timleri ve Güvenlik Korucuları operasyonlara katıldı. Teröristler ile sıcak temas sağlanarak silahlarıyla birlikte çatışmada etkisiz hale getirildi.

Doğubayazıt kırsalında etkisiz hale getirilen teröristin, İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesi’nde kırmızı kategoride yer alan Şehmus Malazgirt kod adlı Yılmaz Öner olduğu tespit edildi. Öner’in, 27 güvenlik görevlisi ve 4 sivil vatandaşın şehit edildiği, 68 güvenlik görevlisi ve 2 sivil vatandaşın yaralandığı toplam 1 eyleme katıldığı ve eylemlerin talimatlarını verdiği belirlendi.

Batman’ın Hasankeyf ilçesi Palamut Köyü kırsalında etkisiz hale getirilen teröristlerin ise, İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesi’nde turuncu kategoride yer alan Şervan Botan kod adlı Şakir Erdemci, Eylem kod adlı Hazret Kaçar, Nurhak kod adlı Nurettin Tekin ve Axin kod adlı Zeynep Özkan olduğu tespit edildi. Bu teröristlerin, 1 güvenlik görevlisinin şehit edildiği, 2 güvenlik görevlisinin yaralandığı toplam 3 eyleme katıldıkları belirlendi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlar hakkında Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada da şu ifadelere yer verdi:
“Ağrı ili Doğubayazıt ilçesi kırsalında ve Batman ili Hasankeyf ilçesi Palamut Köyü kırsalında gerçekleştirilen ‘BOZDOĞAN-43’ operasyonlarında; 1’i kırmızı, 3’ü turuncu kategoride olan toplam 5 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.”

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *